Catalunya, Montserrat
 

29 de Desembre 2007

Montserrat és, segons la tradició, la muntanya més important i misteriosa de Catalunya. Situada a cavall de les comarques del Bages, l'Anoia i el Baix Llobregat, s'hi aixeca una abadia benedictina consagrada a la Mare de Déu de Montserrat, una marededéu trobada. El nom prové de la paraula mont, muntanya, i serrat, cadena muntanyosa. Tant serrat com serralada provenen de serra (un seguit de muntanyes), i precisament aquesta paraula deriva del llatí serra, que és el nom de l'instrument per serrar (o xerrac), per la forma que tenen les muntanyes encadenades una al costat de l'altra, que fan pensar en dents de serra. Precisament en les representacions heràldiques, Montserrat apareix com un grapat de muntanyes d'or sobre camper de gules, amb una serra d'or tallant-les pel damunt.
Des que, segons la llegenda, es va trobar la imatge de la Mare de Déu a la Santa Cova, des de la fundació del monestir, des de sempre, Montserrat ha estat vinculada a l'espiritualitat. A part del monestir i la Santa Cova, la muntanya conté un bon nombre de petites esglésies i d'ermites abandonades, com Santa Cecília, Sant Benet, Sant Joan, Santa Magdalena, Sant Miquel, Sant Jeroni, etc. La marededéu, anomenada familiarment "la Moreneta" pel seu color fosc, és una talla romànica de fusta del final del segle XII; el seu color és el resultat de la transformació del vernís a causa del pas del temps.
L'any 880, un dissabte al vespre, uns pastorets van veure baixar del cel una gran llum, acompanyada d'una bella melodia. El dissabte següent, la visió es repetí. Els quatre dissabtes següents els hi acompanyà el rector d'Olesa i pogué constatar l'esmentada visió. Un cop assabentat de l'esdeveniment, el bisbe, que es trobava a Manresa, hi organitzà una anada, en la qual van veure una cova on van trobar la Santa Imatge. El bisbe els va proposar traslladar-la a Manresa, però només de treure-la la marededéu es va fer tan pesant que no la van poder moure. El bisbe va interpretar aquest fet com el desig de la Mare de Déu de restar en aquell indret i manà construir-hi una capella.

Doncs aquest cop hem decidit visitar Montserrat perque feia molt temps que no hi havíem estat i perque en teníem ganes... aquí us deixem unes quantes fotos resum d'aquest dia!


Hola, que divertit és deixar el cursor sobre aquesta foto, pi?..

Hola, que divertit és deixar el cursor sobre aquesta foto, pi?..

pi?..

pi?..

pi?..

pi?..

pi?..

pi?..

pi?..

pi?..

pi?..

pi?..

pi?..

pi?..

pi?..

pi?..

pi?..

pi?..

pi?..

pi?..| MENU VIAJES |